Menu Close

Мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт – всеки спортен клуб със собствен сайт

Безвъзмездна инициатива със специално отношение и към детско-юношеския спорт

Мащабна кампания за дигитализиране на българския спорт стартира с проекта DigitalenSport.bg. Инициативата цели всеки спортен клуб в България да има собствен работещ уебсайт.

Кампанията Дигитален Спорт е напълно безвъзмездна, а изработените уебсайтове се предоставят на клубовете безплатно – в подкрепа на българския спорт.

В проекта попадат клубове от всички колективни спортове в България, сред които водещите – футбол, баскетбол, волейбол, независимо от нивото, в което се състезават – професионално или аматьорско. Както и без значение дали става въпрос за мъжки или женски спортни организации.

Един от основните акценти на инициативата е върху детско-юношеския спорт. Дигитален Спорт предлага специален ДЮШ регистър с подробни данни и контакти за детско-юношеските школи и академии на спортните клубове в България.

Целта на кампанията е изработката на уебсайтове за над 150 спортни клуба в България и достигане до обща аудитория над 500 000 души. По последни данни над 80% от населението в България има постоянен достъп до интернет, а чрез проекта Дигитален Спорт българските спортни клубове могат да бъдат лесно достъпни до милиони потребители.

Дигитален Спорт е кампания на популярния спортен портал “Букмейкър Рейтинги”. Очаква се кампанията да се разрастне и да включи още спортове, а потенциално и спортисти.


Koи отбори/клубове включва кампанията?

В рамките на първата вълна на инициативата влизат клубове от Втора и Трета лига по футбол, Национална волейболна лига и Национална баскетболна лига. Целта на кампанията е да се разрасне и да включи клубове от по-ниските дивизии, както в тези, така и в други колективни спортове.

Кога стартира кампанията?

Инициативата вече е в ход, като първите 20 клуба (включително футболните Беласица (Петрич), Созопол, Спортист (Своге), Монтана, волейболните Нефтохимик, Черно море, Пирин (Разлог), баскетболният Спартак (Плевен) и други) вече използват своите нови сайтове.За клубовете: Как да се възползвате?

На този етап в инициативата са включени над 150 клуба от Втора и Трета лига по футбол, СуперЛига и Висша лига по волейбол, както и Национална баскетболна лига и А група по баскетбол. Първите 20 сайта вече са готови, а изработката на останалите е в процес. Ако вашият клуб е в една от тези лиги и все още няма сайт – може да се свържете с организаторите на инциативата тук: https://digitalensport.bg/#kontakti или на имейл: info@digitalensport.bg

Други новини